Régi visszatérők, kedvenc sorozatok és közkedvelt szerzőink életműveinek a folytatása várható az év második felében. Sok címet tervezünk kiadni, ezekből árulunk most el jó párat.

Figyelem: az alább bemutatásra kerülő szerzőkről és műveikről kérdezni nyugodtan lehet, mással kapcsolatban azonban kérlek még ne tegyétek. Ezek azok a címek, amikről már szinte biztosan tudjuk, hogy jönnek, és akkor jönnek, amit dátumként megjelölünk. A többiről pont azért nem esik még szó, mert nem tudjuk a pontos megjelenésüket.

Ahogy a tegnapi Facebook-posztunkban olvashattátok, ezúttal a nyarunk is kifejezetten erősnek ígérkezik. Már egy hetet sem kell várni az új Neil Gaimanre, ráadásul egy hónappal utána jelenik meg John Scalzi harmadik regénye a Vének háborúja-sorozatból. Augusztusban két Georges Simenon-könyv érkezik: az egyikkel a Maigret-sorozatot visszük tovább (Maigret és a gengszterek), a másikkal pedig a roman dur-könyveket (Az elátkozott hajó). Ezeket néhány héten belül részletesen is bemutatjuk, szerintünk kifejezetten jó nyaralós könyvek.

Advertisement

Szeptemberben már szinte biztos, hogy megjelenik John le Carré új regénye, ami május óta töretlen sikert élvez külföldön. A könyv magyar címe Törékeny igazság lesz, és a napokban véglegesítjük a borítóját. Ha tetszett az előző két le Carré-regény képi világa, akkor ettől egyenesen el fogtok ájulni, csodálatosan néz ki.

Szinte az is biztos, hogy szeptemberben érkezik Dan Simmons (fenti képünkön) Hyperion Cantosának a befejező része, az Endymion felemelkedése. Három évvel ezelőtt egy nagy álom volt, hogy kiadjuk ezt a négy könyvet, és nektek köszönhetően most valóra vált. Rendkívül izgatottan várjuk a modern sci-fi egyik legkiemelkedőbb ciklusának a zárását, de ami ennél is fontosabb: ugyancsak nektek köszönhetően biztos, hogy jövőre is folytatjuk Dan Simmons könyveinek a kiadását.

Advertisement

Sokan és régóta keresitek, illetve kéritek, hogy adjuk ki Roderick Gordon és Brian Williams Alagutak-sorozatának a negyedik részét, aminek most eleget teszünk: ha nem jön semmi közbe, akkor még szeptemberben megjelenhet a Closer, aminek a magyar címe: Vissza a felszínre.

Amikről ebben a pillanatban még látjuk, hogy egészen biztosan jönnek: októberben lesz egy Christopher Moore-könyv, ráadásul a legújabb tőle, aminek meghagyjuk az eredeti címét (Sacré Bleu). Ez egy újabb lehetetlen mű a szerzőtől, főszerepben egy pékkel, aki Henri Toulouse-Lautrec-kel alkot nyomozópárost, hogy kiderítsék a rejtélyét Vincent van Gogh állítólagos “öngyilkosságának”. A kötetben rengeteg festmény szerepel (képi valójukban is!), imádni fogjátok.

Advertisement

Befejezzük októberben Laurell K. Hamilton Merry Gentry-sorozatát, Isteni vétkek címmel jön majd a regény. S örülhetnek Dennis Lehane rajongói is: folytatjuk a Kenzie-Gennaro-sorozatot, de az Ima az esőért (Prayers For Rain) című könyvre még elég sokat kell várni, mert csak novemberben, a karácsonyi szezon idején jelenhet meg.

Reméljük, hogy a fentiekben mindenki talált magának valami izgalmasat. Ezek mellett még legalább öt-hat cím várható tőlünk idén, de egyelőre tényleg nem tudjuk, hogy mik - sokat sakkozunk épp azon, hogy mit lenne érdemesebb az év utolsó negyedévében kiadni, és minek lenne jobb helye a kora tavaszi időszakban.

Advertisement

Melyik könyvet várjátok ezekből a legjobban?