Előkészületben: Christopher Moore - Te szent kék!

Illustration for article titled Előkészületben: Christopher Moore - Te szent kék!

Október 3-án jelenik meg a Christopher Moore-életmű új része magyarul, a Te szent kék! Az alábbiakban tekinthetitek meg a regény tervezett borítóját és fülszövegét. További érdekesség, hogy a könyv a története miatt illusztrációként számos festmény képét is tartalmazni fogja!

Advertisement
Illustration for article titled Előkészületben: Christopher Moore - Te szent kék!

1890 júliusában Vincent van Gogh rejtélyes körülmények között lelőtte magát egy kukoricaföldön. De hogy mi történt pontosan, azt senki nem tudja. Például ki az a ronda kis „színember”, azaz festékárus, aki Vincent szerint követte őt? És miért rémült halálra a nagy festő a kék szín egy bizonyos árnyalatától? Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyekre Vincent barátai – a pékből festővé avanzsált Lucien Lessard és a bonviván Henri Toulouse-Lautrec – választ akarnak találni. A nyomozásból pedig egy szürreális odüsszeia kerekedik kávézóról kávézóra és bordélyból bordélyra a tizenkilencedik század végi Párizs művészvilágában.

Christopher Moore új regénye az intrika, a szenvedély és a művészettörténet sajátos egyvelege, kánkánlányokkal, bagettel és finom francia konyakkal. Garantáljuk, hogy rajongói most sem fognak csalódni a szerző eddigi legsikeresebb regényében.

Share This Story

Get our newsletter